Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute

Postat de epurasha2bb in Porc
10 Mar 2011 | 5477 vizualizari
Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute

o idee buna pentru friptura de porc

Ingrediente

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 bucati groase de carne de porc mai impanata cu grasime
  • 3 bucati grasime
  • cimbru verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • 1 ceasca de apa
  • 3 linguri sos de tomate picant pentru grill sau putina boia de ardei iute
  • pt.ciuperci:
  • 6 ciuperci champignion maricele
  • 6 felii salam uscat
  • 3 felii cascaval
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata
  • 3-4 masline negre fara samburi
  • 1 lingura parmezan razuit sau branza tare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 triunghi branza topita
  • marar verde

Mod de preparare

Se cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill. In ''santurile'' trasate cu un cutit ascutit vom introduce amestecul de verdeturi tocate marunt de tot(cimbru, marar si patrunjel plus 1 lingura de amestec cu verdeturi din rasnita kotanyi verdeturi, ciuperci si sare de mare). Peste aceste bucati pregatite asa asezam cate o bucata de grasime peste care nu mai punem decat sare.Grasimea la cuptor se va topi si va unge permanent friptura de porc. Se aseaza carnea in tava dupa ce am pus intai o ceasca de apa si am incins bine cuptorul cu gaz.

Dupa ce am bagat tava in cuptor o lasam la foc mic spre mediu cam 30 de minute dupa care luam buactile de grasime de deasupra fripturii si le asezam de data asta cu grija dedesubtul fripturii.Dam din nou la cuptor inca aproximativ 20 de minute-o jumatate de ora la foc mediu, pana ce se rumeneste.

Ciupercile se curata si se indeparteaza coditele care se toaca marunt la fel ca si celelate ingrediente pentru umplutura.Se umple fiecare palarie cu bucatele din acel amestec de salam uscat, marar verde, branza topita, cascaval, ardei rosu, masline rondele fara samburi si se mai pune deasura parmezan sau branza tare apoi in mijloc o bucatita de branza moale sau mozzarella si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.
Se serveste friptura cu ciupoercile umplute si castravete murat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Ostropel cu carne de porc

Postat de sufletista

Ostropel cu carne de porc

Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Postat de Sidy

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2011, 15:18
mmm, pe placul lui doru, cred ca nici n-as apuca sa gust
la 10.03.2011, 15:20
la 10.03.2011, 15:21
epurasha, . asta apropo de comentariul la tortul meu, esti o bucatareasa desavarsita felicitari! si multumesc mult pentru cuvintele frumoase
la 10.03.2011, 15:26
la 10.03.2011, 15:28
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking