Friptura de porc - dupa model ardelenesc

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Feb 2019 | 4945 vizualizari
Friptura de porc - dupa model  ardelenesc

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .  

Ingrediente

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Se curata usturoiul si se piseaza .
  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .
  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .
  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .
  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .
  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .
  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .
  8. Turnati o cana cu apa  in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .
  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .
  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .
  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .
  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .
  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.
  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .
  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .

                              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Sarmale pentru Craciun 2015

Postat de Constelatialeu

Sarmale pentru Craciun 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2019, 01:18
buna buna
la 11.02.2019, 04:14
Buna!
la 11.02.2019, 05:40
la 11.02.2019, 07:16
Bun bun ❤️❤️😍😍😍
la 11.02.2019, 07:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking