Friptura de porc fiarta

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
27 Feb 2013 | 8397 vizualizari
Friptura de porc fiarta

Aceasta reteta o am de la mama mea. O gateste mereu de sarbatori si desi este foarte simpla, gustul este de neegalat.

Ingrediente

  • - 500 gr. pulpa de porc;
  • - 1 l de apa fierbinte;
  • - 4-5 catei de usturoi;
  • - 1 lingura plina cu cimbru uscat;
  • - 1 paharel de vin alb (aprox. 150 ml)
  • - putin ulei;
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem apa la incalzit. Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem. Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi turnam totul (inclusiv uleiul) peste apa fiarta care trebuie sa acopere carnea dar nu foarte mult. Adaugam sare, piper si lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam cimbrul si vinul si mai lasam pe foc inca 20 minute pana se fragezeste carnea. Oprim focul, adaugam cateii de usturoi pisati (putem opri si cateva feliute pentru aspect), amestecam bine si asteptam sa se raceasca ca sa papam.  

Eu am facut o garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc fiarta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

Postat de momo121

Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa...

Citeste continuarea

Mâncare din resturi de friptură

Postat de Ade200

Mâncare din resturi de friptură

Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 08:26
Combinaţia de cimbru, vin şi usturoi îi dă un gust deosebit. Bravo
la 27.02.2013, 08:34
Da, asa este! Un deliciu
la 27.02.2013, 11:04
Mmm ce buna!
la 27.02.2013, 14:17
la 28.02.2013, 12:28

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking