Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
8 Mar 2013 | 10994 vizualizari
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

Ingrediente

Pentru friptura de vita :

  • 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
  • sare/piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Pentru cartofi:

  • 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi tocat

Mod de preparare

Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.

Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de vitel cu galuste

Postat de simona72

Papricas de vitel cu galuste

Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat  feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat...

Citeste continuarea

Musaca de vinete (Reteta Video)

Postat de Ina75

Musaca de vinete (Reteta Video)

Curatam vinetele de coaja,apoi le taiem in rondele cu grosimea de 1 deget (chiar si mai subtiri), le presaram cu sare si le lasam minim 30 de minute pentru a iesi apa din ele.Tocam marunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 10:11
o bunatate!!
la 08.03.2013, 10:12
excelent
la 08.03.2013, 10:15
Stiu cand ai intrat in familia bucatarasilor si ieri am vazut si cate retete ai postat . La multi ani ! Spune-i , te rog , colegului tau de apartament , sa nu mai piarda vremea . O familie are mai multe facilitati decat doi colegi de apartament .In plus , tu gatesti pentru mai multe persoane si se strica bunatatea aia de mancare .
la 08.03.2013, 10:17
Inghit in sec si parca nu se lasa sec.....
la 08.03.2013, 10:20
"Colegul meu de apartament" este partenerul meu.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking