Ingrediente
Pentru friptura de vita :
- 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
- sare/piper
- oregano uscat
- busuioc uscat
Pentru cartofi:
- 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
- sare
- 1 lingură ulei
- 1 cățel de usturoi tocat
Mod de preparare
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute.
Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.
Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|