Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
8 Mar 2013 | 10969 vizualizari
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

Ingrediente

Pentru friptura de vita :

  • 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
  • sare/piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Pentru cartofi:

  • 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi tocat

Mod de preparare

Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.

Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 10:11
o bunatate!!
la 08.03.2013, 10:12
excelent
la 08.03.2013, 10:15
Stiu cand ai intrat in familia bucatarasilor si ieri am vazut si cate retete ai postat . La multi ani ! Spune-i , te rog , colegului tau de apartament , sa nu mai piarda vremea . O familie are mai multe facilitati decat doi colegi de apartament .In plus , tu gatesti pentru mai multe persoane si se strica bunatatea aia de mancare .
la 08.03.2013, 10:17
Inghit in sec si parca nu se lasa sec.....
la 08.03.2013, 10:20
"Colegul meu de apartament" este partenerul meu.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking