Ingrediente
- ptr.friptura:
- 600 gr.carne miel(coasta)
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ling.ulei de masline
- un pahar vin roşu sec(140 ml.)
- o crenguta rosmarin
- sare
- dafin
- piper proaspat macinat
- ptr.piure:
- 6 dovlecei tineri
- 300 ml.lapte
- 3 ling.faina(60 gr.)
- 250 gr caşcaval+parmesan
- 2 ling.unt(40 gr.)
- un praf de nucuşoara
- piper proaspat macinat
- sare(daca mai trebuie)
- 1/2 ling.ulei de masline
Mod de preparare
Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;
Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;
Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);
Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)
Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)
In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.
Se mai lasa la foc mic 6-7 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la ceaun cu piure de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|