Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

Postat de kukibella in Oaie
1 Oct 2013 | 6829 vizualizari
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

super buna :P

Ingrediente

  • ptr.friptura:
  • 600 gr.carne miel(coasta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ling.ulei de masline
  • un pahar vin roşu sec(140 ml.)
  • o crenguta rosmarin
  • sare
  • dafin
  • piper proaspat macinat
  • ptr.piure:
  • 6 dovlecei tineri
  • 300 ml.lapte
  • 3 ling.faina(60 gr.)
  • 250 gr caşcaval+parmesan
  • 2 ling.unt(40 gr.)
  • un praf de nucuşoara
  • piper proaspat macinat
  • sare(daca mai trebuie)
  • 1/2 ling.ulei de masline

Mod de preparare

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;

Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;

Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);

Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)

Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)

In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.

Se mai lasa la foc mic 6-7 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la ceaun cu piure de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cubulete de carne cu piure de vinete

Postat de Lia1

Cubulete de carne cu piure de vinete

PREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...

Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de oanapl

Drob de miel

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 23:48
buna buna
la 02.10.2013, 05:33
hmmm e bun
la 02.10.2013, 06:25
Wooow ce fripturica!!
la 02.10.2013, 07:02
Foarte buna
la 02.10.2013, 08:48
Tare buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking