Friptura Stefania cu orez

Postat de oana_d in Porc
11 Feb 2011 | 5382 vizualizari
Friptura Stefania cu orez

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc,
  • 100 g sunca,
  • 2 cepe mijlocii,
  • 100 g ciuperci,
  • 2 oua,
  • 2 linguri pline de orez,
  • 1 morcov mic,
  • ulei,
  • sare, piper, arome,
  • patrunjel verde.
  • Pentru garnitura: o cana de orez spalat,
  • sare, piper,
  • 2-3 linguri de ulei,
  • o ceapa mica.

Mod de preparare

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt. Bucata de carne pusa deoparte se da prin masina de tocat, impreuna cu sunca, morcovul si ciupercile.

Orezul se fierbe cateva minute in apa. Apoi se amesteca totul cu ouale si cu verdeata tocata pana se omogenizeaza bine dupa care se pune pe bucata de carne in asa fel incat sa nu acopere in totalitate marginile. Se niveleaza cu dosul lingurii, apoi se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se pun cateva scobitori acolo unde se imbina ca sa nu se desfaca la cuptor.

Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga un pahar de apa sau de vin alb si se da la cuptorul preincazit la foc potrivit, cu folie peste tava. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si din cand in cand se stropeste friptura cu sosul lasat in tava. Este gata cand e rumena, dupa aproximativ 1 ora.

Garnitura se face in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste foarte usor intr-o tigaie, apoi se pune orezul spalat, se adauga apa sa acopere cu 2 degete mancarea, se da sare (Delikat) si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul tigaii. Este gata cand orezul e moale si mancarea este bine scazuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Stefania cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de porc cu caise

Postat de ctlina

Friptura de porc cu caise

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 09:45
arata excelent
la 11.02.2011, 10:27
la 11.02.2011, 10:45
la 11.02.2011, 10:52
tare buna
la 11.02.2011, 11:08

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking