Frittata de zucchine

Postat de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri
5 Oct 2014 | 5245 vizualizari
Frittata de zucchine

Pentru ca aceasta e prima mea reteta dupa foarte, foarte mult timp, timp in care mi-am incarcat bateriile si m-am bucurat de viata intr-un mod total diferit imi doresca sa fie pe gustul vostru, dragii mei cititori si la momentul potrivit sper sa o si incercati. Despre aceasta Frittata cu zucchine, pot sa va spun ca e foarte lejera datorita faptului ca nu se foloseste mult ulei in realizarea ei si in acelasi timp este foarte gustoasa...pofta sa aveti!!

Ingrediente

  • 2 zucchine mai maricele sau 3 mai mici
  • 5 oua mari
  • 6 linguri parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

In primul rand, zucchinele se spala si se taie rondele.  

Separat ouale se bat pentru cateva momente. Peste ouale batute se adauga sare, piper si 5 linguri de parmezan. Se amesteca pana compozitia devine omogena, iar la urma se adauga zucchinele rondele. 

Pentru aceasta reteta se foloseste o tava rotunda, cu peretii detasabili. Pe fundul tavii se pune hartie de copt, apoi lingura de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule se unge bine atat pe fundul tavii cat si pe marginiile ei. Compozitia se pune in tava, iar deasupra se mai presara o lingura de parmezan ras. Tava se da la cuptor pana cand frittata prinde o culoare frumos aurie.

Frittata coapta se lasa la racit in tava. Rece se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata de zucchine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Postat de AlexTeacher

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 09:42
pe placul meu
la 05.10.2014, 09:51
cea mai lejera reteta
la 05.10.2014, 09:55
la 05.10.2014, 10:15
Super!
la 05.10.2014, 16:08
Bună!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking