Frittata ca la ţară

Postat de portiadelumina in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2014 | 5175 vizualizari
Frittata ca la ţară

Ştiu că în general pe un site culinar reţetele prezentate sunt ca din revistă, ceea ce mi se pare firesc, cu atât mai mult cu cât sunt destul de mulţi cei care ştiu să facă din gătit o artă. Eu mă număr în rândul celorlalţi, adică a celor care artistic se bucură de plăcerea de a mânca, inclusiv lucrurile simple, cele care sunt gătite în mai toate bucătăriile încă din cele mai vechi timpuri. Ştiţi, adică sigur ştiţi, că sunt momente când vii acasă şi, fără să te mai gândeşti la calorii, la regim ori la nu mai ştiu ce regulă de conduită culinară, trânteşti în tigaie o mână de cartofi pe care-i prăjeşti şi pe care-i combini cu alte ingrediente gustoase, numai bune pentru potolit foamea într-un prânz de primăvară-vară.

Ingrediente

  • 1-2 cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 3 grăunţi usturoi
  • 100 gr brânză oaie
  • ulei
  • sare
  • mărar verde
  • cârnat tradiţional

Mod de preparare

Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă.

Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă imediat), se taie şi se pune la prăjit în ulei încins. Între timp se toacă cârnatul feliuţe şi se taie ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici, amestecându-se mai apoi cu oul şi cu mărarul (tocat şi el, dar nu foarte mărunt). După ce cartofii au fost întorşi în tigaie, se adaugă rondelele de cârnat şi mai apoi, amestecându-se, compoziţia de ou, ceapă, usturoi şi mărar în care s-a pus şi sare.

Se scot toate după ce se vor fi rumenit îndeajuns şi se servesc cu brânză de oaie. Eu am păstrat pentru acest fel de mâncare şi un pic de mămăligă rece, nu de alta, dar omul de la ţară ştie să combine tradiţia, gustul şi noul chiar şi într-o banală frittata ţărănească.

Gustul a fost de zile mari, şi, mai mult ca sigur, un astfel de fel este indicat celor cu regim de îngrăşat. :))

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata ca la ţară" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec aperitiv

Postat de Creatsa

Chec aperitiv

Am mixat ouale cu putina sare pana si-au dublat volumul si au devenit spumoase. Peste oua am adaugat uleiul ,smantana si praful de copt amestecat cu faina. Am taiat sunca,salamul si ardeiul...

Citeste continuarea

Omleta de sambata dimineata

Postat de panacris

Omleta de sambata dimineata

Intr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii  ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem  zi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 11:36
O reteta excelenta cred ca este foarte buna trebuie sa o incerc si eu.
la 06.05.2014, 11:37
Vaaai de mine ce bunatate Padre! Asta-i toata a mea, asa mi-a recomandat mie doctoru'
la 06.05.2014, 11:38
o mancare foarte buna
la 06.05.2014, 11:39
papa buna
la 06.05.2014, 11:40
Dantes, încearcă fără probleme, că noi, bărbaţii, chiar avemvoie.

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking