Frittata fina cu legume de vara

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
4 Iun 2014 | 4336 vizualizari
Frittata fina cu legume de vara

I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera , de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • oua proaspete eu folosesc mereu oua bio de ferma,
  • o jumatate de vanata taiata cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • 2 rosii mici taiate rondele,
  • sare, piper,
  • ierburi aromate dupa gust,
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija )  in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper .  La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper .

  Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata fina cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta turceasca cu branza si spanac

Postat de RuxyRux

Placinta turceasca cu branza si spanac

Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat....

Citeste continuarea

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea. Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2014, 11:43
buna buna
la 04.06.2014, 11:44
ce bine arata , si ce aroma trebuie sa aiba , o idee pentru micul dejun de weekend
la 04.06.2014, 11:55
super buna!!1
la 04.06.2014, 12:12
o fac in zeci de combinatii ma bucur ca va place
la 04.06.2014, 12:55
tocmai am mancat un brunch la fel mersi de idee

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking