Ingrediente
- 250 g ricotta
- 300 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 3(4) linguri zahar
- 2 oua
- praf de sare
- coaja de lamaie
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
Mod de preparare
Foarte usor de preparat...
Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte. Aluatul il punem in frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 minute,punem pe foc o olita cu mult ulei si asteptam sa se incalzeasca. Cu o lingurita luam din aluat si punem in ulei la prajit, Cand sunt rumenite pe toate partile,le scoatem si le punem pe o tava pe care am pus hartie de bucatarie. Continuam cu tot aluatul. Inainte de servire le ornam cu zahar pudra.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|