Fursecuri cu cafea

Postat de Criss in Prajituri
18 Dec 2011 | 6191 vizualizari
Fursecuri cu cafea

Am vazut aceste fursecuri la Micul pe blog si tare mult mi-au placut cum aratau. Le-am facut si eu, insa nu sunt multumita de cum mi-au iesit. Am sa copiez reteta de pe blogul Miculinei, cu litere aldine iar completarile am sa le scriu cu litere normale.

Ingrediente

  • 150 g unt moale
  • 70 g zahar
  • putina sare (eu n-am pus, stiti deja pasaricile mele legate de sare la dulciuri :) )
  • 1 galbenus
  • doua pliculete cafea ness
  • 1 lingura cacao
  • 140 g faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri coniac, eu am pus esenta de rom
  • boabe de cafea din ciocolata

Mod de preparare

 Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri.

Aici eu am avut mari probleme cu aluatul. In ciuda faptului ca eu am mai adaugat vreo 2-3 linguri de faina, n-am reusit sa-l intind pentru ca se lipea intr-un hal si de planseta si de vergea. Astfel ca m-am apucat sa formez cu mana bilute, pe care apoi le-am aplatizat si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.
Frisca se pune pe foc si se incalzeste fara sa se lasa sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, romul, celalalt pliculet de mess, si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se bate cu mixerul. Cu aceasta crema se lipesc cate doua fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuiti boabe de cafea

Postat de xana

Desert biscuiti boabe de cafea

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul...

Citeste continuarea

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

Postat de katty

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2011, 07:11
Merg de minune dimineata, la cafea
la 18.12.2011, 07:34
am venit si eu Criss pot servi un frusec ca arata foarte bine
la 18.12.2011, 07:46
Asa e Silvioara, merg super bine la cafea. Numai ca ies cam putine din cantitatile date.
la 18.12.2011, 07:46
Brunetica, serveste cu incredere.
la 18.12.2011, 07:49
ce bune sant fursecurile Criss, iami iami o sa incerc si eu reteta

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking