Fursecuri trio

Postat de Valclaudia in Dulciuri
8 Noi 2013 | 3657 vizualizari
Fursecuri trio

va las niste biscuiti foarte, foarte fragezi pentru maine la cafea....

Ingrediente

  • 500 gr. unt gras (sau untura)
  • 1 iaurt mic
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 750-850 gr. faina alba
  • 1 ou
  • 160 gr. zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • bombonele colorate pentru decorat marginile fursecurilor
//

Mod de preparare

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie.

Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece.

Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in 3 parti egale.

O parte se amesteca cu 2 linguri de cafea macinata.

O parte se amesteca cu 2 lingurite de cacao.

Cea de-a treia parte se amesteca cu zaharul vanilat.

Intindem separat fiecare parte de aluat, incepand cu partea alba, apoi aluatul cu cacao iar la final aluatul cu cafea macinata. Le suprapunem exact in ordinea descrisa mai sus, apoi aplatizam foarte bine suprafata obtinuta (cu plamele)sa se lipeasca foile intre ele.

Impartim foaia obtinuta in doua pe orizontala.

Rulam foarte strans cele doua parti, apoi rasucim de cateva ori si trecem rulourile obtinute prin bombonele colorate.

Taiem fursecuri dupa grosimea dorita (in functie de preferite, daca le dorim mai uscate,le vom taia mai subtiri daca ne plac mai moi/pufoase, fursecurile se vor taia mai groase).

Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt,cu spatii suficiente intre ele pentru ca vor creste mult la copt.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumenesc frumos (intre 20-30 minute).

Pofta buna!

 

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri trio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Postat de momo121

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...

Citeste continuarea

Turtele copilariei

Postat de ianculubita

Turtele copilariei

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 22:01
la 08.11.2013, 22:05
Arata grozav Val!
la 08.11.2013, 22:05
la 08.11.2013, 22:37
eu as manca si acum )
la 08.11.2013, 22:50
Ce fursecuri delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking