Fursecuri trio

Postat de Valclaudia in Dulciuri
8 Noi 2013 | 3692 vizualizari
Fursecuri trio

va las niste biscuiti foarte, foarte fragezi pentru maine la cafea....

Ingrediente

  • 500 gr. unt gras (sau untura)
  • 1 iaurt mic
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 750-850 gr. faina alba
  • 1 ou
  • 160 gr. zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • bombonele colorate pentru decorat marginile fursecurilor
//

Mod de preparare

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie.

Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece.

Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in 3 parti egale.

O parte se amesteca cu 2 linguri de cafea macinata.

O parte se amesteca cu 2 lingurite de cacao.

Cea de-a treia parte se amesteca cu zaharul vanilat.

Intindem separat fiecare parte de aluat, incepand cu partea alba, apoi aluatul cu cacao iar la final aluatul cu cafea macinata. Le suprapunem exact in ordinea descrisa mai sus, apoi aplatizam foarte bine suprafata obtinuta (cu plamele)sa se lipeasca foile intre ele.

Impartim foaia obtinuta in doua pe orizontala.

Rulam foarte strans cele doua parti, apoi rasucim de cateva ori si trecem rulourile obtinute prin bombonele colorate.

Taiem fursecuri dupa grosimea dorita (in functie de preferite, daca le dorim mai uscate,le vom taia mai subtiri daca ne plac mai moi/pufoase, fursecurile se vor taia mai groase).

Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt,cu spatii suficiente intre ele pentru ca vor creste mult la copt.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumenesc frumos (intre 20-30 minute).

Pofta buna!

 

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri trio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert melci cu rahat

Postat de xana

Desert melci cu rahat

Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de...

Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane de ciocolata cu alune de padure

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 22:01
la 08.11.2013, 22:05
Arata grozav Val!
la 08.11.2013, 22:05
la 08.11.2013, 22:37
eu as manca si acum )
la 08.11.2013, 22:50
Ce fursecuri delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking