Fursecuri cu cardamom si alune

Postat de Julie in Dulciuri
23 Iun 2010 | 4711 vizualizari
Fursecuri cu cardamom si alune

Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri cat si ca adaos in prajituri. Aroma cardamomului este foarte fina , dulce , iute si usor mentolata. Dupa consum ,ramane pe limba un gust de lamaie ,camfor si portocala... Mai multe despre cardamom puteti citi si pe bucataras.ro la sectiunea condimente.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • cateva picaturi cu esenta de rom
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde ( aprox. 20 linguri)
  • 100 g alune nesarate pentru decor
  • 50 g ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici.

Scoatem aluatul din frigider ,intindem din el o foaie, nu foarte groasa ,si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam
la cuptorul incins inainte , pentru 20-25 minute.

Scoatem fursecurile ,le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.

Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau o cana cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cardamom si alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mentolat cu ciocolată

Postat de diaconta

Desert mentolat cu ciocolată

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema. Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Postat de CameliaComan

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete. Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2010, 10:59
Frumusele au mai iesit! N-am incercat niciodata cardamom-ul, nu stiu ce gust are.
la 23.06.2010, 11:08
Frumoase sunt ,mai eu nu am gasit cardamom,tu unde ai gasit?
la 23.06.2010, 11:41
ce bine arata...
la 23.06.2010, 11:50
Multumesc mult fetelor
Cardamomul l-am primit in dar de la Roxana care a participat si ea la Sfoara-n tara. Am scris ce gust are in introducere.
la 23.06.2010, 11:56
foarte frumoase sunt ..... cardamon....sau cardamom...nu am avut ocazia sa gust niciodata.... bravo....5 furculite....

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking