Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

Postat de adasev12 in Prajituri
10 Mai 2012 | 4535 vizualizari
Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

buna dimineata, lumeeeee!!!!! sper ca ati avut o noapte linistita!v-ati baut cafeluta de dimineata sau ceaiul? daca nu, va invit cu drag alaturi de mine la o cafea si daca va sunt pe plac , niste fursecuri dulci , ca voi, cu cioco si portocala...daca v-am convins, ma bucur, daca nu, iar ma bucur...oricum, las usa deschisa.....

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina vegetala
  • faina, cam 500
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja de portocala confiata
  • 8 lg de zahar
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat).

apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine.

se stoarce sucul de la portocala si se adauga

mai mixam putin sa se lege crema, adaugam apoi coaja rasa si cea confiata( eu am facuta de mine) si amestecam cu lingura de lemn.

praful de copt il stingem cu o lg de apa minerala si il adaugam ., apoi punem faina pana se leaga compozitia, cate o lg-doua, pe rand, amestecand usor.

cand incepe sa se lege si devine omogena compozitia, e de-ajuns, eu am pus cam 500 g aprox....poate nu chiar, ...stiti, eu am o problema: nu prea fac retete dupa reguli bine stabilite, eu le fac mai mult dupa ochi...deci cantitatile la mine sunt doar orientative,,

luam compozitia si o punem in folie apoi lasam la frigider o ora.

scoatem si punem pe masa de lucru, apoi cu sucitorul incercam sa intindem o foaie cam la jumatate de cm...o sa fie mai greu, ca e sfaramicios aluatul, dar cu rabdare , se poate.

apoi cu un pahar sau o ceasca de cafea, taiem fursecurile, iar cu un capac de la o sticla( daca aveti alte variante, e super..eu nu am avut altceva de taiat) le taiem la jumatate din ele cate un capacel. le punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le dam la cuptor la 200 g  si coacem.

scoatem fursecurile si  le lasam sa se raceasca.

intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte la foc mic si dam la rece, chiar la frigider, cateva minute.

luam apoi fursecurile si le ungem cu ciocolata, si le lipim, unul intreg si unu cu capacel.

dam la rece macar o ora, sa se lege bine ciocolata, si oricum sunt mult mai bune reci.

se pot unge si cu gem...sunt delicioase, orice varianta se alege!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trifle cu capsune

Postat de simona72

Trifle cu capsune

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem...

Citeste continuarea

Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Intr-un bol se pune faina, nuca de cocos, praful de sare, praful de copt si zaharul si se amesteca putin. Margarina se taie cubulete si se adauga peste ingredientele uscate, la fel oul si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2012, 09:30
Delicioase, mai ales cu unt!
la 10.05.2012, 09:54
la 10.05.2012, 10:07
panactis, ms frumos

motan....
la 10.05.2012, 10:20
servesc doar fursecurile
la 10.05.2012, 13:10
tare bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking