Fursecuri cu iaurt

Postat de Julie in Prajituri
14 Iul 2010 | 5981 vizualizari
Fursecuri cu iaurt

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 g faina
  • Pentru decor:
  • 1 albus
  • 3 linguri zahar
  • 2 picaturi cu zeama de lamaie

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 4-5 mm.Decupam formele dorite.

Pentru decor:

Batem bine albusul cu zeama de lamaie si zaharul adaugat treptat, pana obtinem o bezea lucioasa.O punem intr-un pos si decoram fursecurile.

Le asezam intr-o tava unsa cu ulei  si tapetata cu faina. Incingem inainte cuptorul si coacem fursecurile  timp de 15-20 min. pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 21:34
Daca am ajuns prima ma pot servi,pana imi vin colegele?
la 14.07.2010, 21:40
laly,serveste-te in voie!
la 14.07.2010, 21:40
nu te lasam singurica, ca-s prea frumoase!
la 14.07.2010, 21:43
Ina,impartim frateste!
la 14.07.2010, 21:53
si eu si eu ..................

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking