Fursecuri cu migdale "soricei"

Postat de epurasha2bb in Dulciuri
13 Ian 2013 | 5115 vizualizari
Fursecuri cu migdale "soricei"

Bantuiam pe urmele Dittei Von Tease al carei parfum il ador si am descoperit o fotografie cu ea pe tocuri gatind elegant in bucatarie ... ce credeti, niste fursecuri soricei.M-am inspirat de acolo, am modificat purin, inclusiv statul pe tocuri care la mine e rar si implica si spatiu de desfasurare ...covor rosu etc .. in fine, i-am facut si si mancat dar abia acum postat.Pentru cine vrea si poate... sa-i faca si pe tocuri :))) eu facut si mancat in sosete de iarna pe langa cuptor :)))

Ingrediente

  • 12 lg unt
  • 1/2 cana zahar (100g )
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 cani faina alba
  • 4 lg migdale usor prajite si macinate fin
  • 1/2 lgt esenta de migdale 1 1/2 esenta de vanilie

Pt ornare :

  • codite se fac din taietei subtiri, urechiusele din migdale feliate, ochisorii si nasucul se pot desena cu creioane din zahar colorat de la Dr Otker, din cele cu care ornam briosele

Mod de preparare

 

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat si zaharul normal și se amestecă. Adaugam un ou și esenta de vanilie și de migdale si batem  până se combina bine. Într-un castron separat, se amestecă făină și migdalele usro prajite si macinate fin. Adaugati amestecul de faina la amestecul de unt și combinati.

Luati in palma cam  1 lingura de aluat and rulati-o într-un oval. Asigurați-va ca o parte e un pic subtiata, alungita pentru a forma nasucul. Puneti fursecurile pe o foaie de copt si lasati spatiu intre ele cam  2 cm distanță. Infigeti feliutele de migdale drept urechiuse si coditele din bucatele de taietei.Coaceti cam 15-20 de minute  pana incep sa se rumeneasca apoi scoateti si serviti reci.Desenati ochii si nasul cand s-au racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale "soricei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Lava cake

Postat de Pungasa_Rogue

Lava cake

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 15:13
la 13.01.2013, 15:17
ce haiosi sunt
la 13.01.2013, 15:20
frumosi
la 13.01.2013, 15:24
ce frumosi ti-au iesit...
la 13.01.2013, 15:36
ce dragalasii sunt!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking