Fursecuri cu stil

Postat de simonacallas in Prajituri
21 Mar 2014 | 2727 vizualizari
Fursecuri cu stil

Necesită puţină migală, dar efectul e garantat :)

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 350 g făină
  • 3 linguri cacao neagră
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 1 lingură coajă de portocală
  • 2-3 picături extract de portocale
  • Pentru glazură:
  • 2 albuşuri
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 330 g zahăr pudră cernut

Mod de preparare

Zahărul se bate bine cu untul, până se formează o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi extractul de portocale. La final se adaugă amestecul uscat (făina+cacao+sare+praf de copt). Aluatul rezultat se înfăşoară în folie alimentară şi se păstrează la rece minim 30 minute.

 Se întinde o foaie cu grosime de aproximativ 1 cm, se decupează în formele dorite (eu am folosit două decupătoare în formă de inimă, de dimensiuni diferite) şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul bine încins dinainte, 10-12 minute.

 Pentru glazură, se bat albuşurile şi se adaugă câte puţin zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Consistenţa potrivită se obţine atunci când bezeaua care cade de pe tel înapoi în vas rămâne la suprafaţă câteva secunde înainte să dispară. Conturul se face cu glazura ca atare, pentru umplere se diluează puţin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stil" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rotite cu nuca si marmelada

Postat de Lia1

Rotite cu nuca si marmelada

Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier. CREMA Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2014, 10:19
super arata si cred ca sunt si deliciosi !
la 21.03.2014, 10:28
chiar de efect !
la 21.03.2014, 10:30
ce frumusele
la 21.03.2014, 11:27
Cat de frumoase
la 21.03.2014, 11:32
superbe!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking