Ingrediente
- 600 g faina
- 300 g untura
- 100 g zahar
- 3 oua
- 80 g smantana grasa 40% grasime
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja de la o portocala
- zeama de la 1/2 de portocala
- stafide
- zahar farin
- sos de ciocolata
Mod de preparare
Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din portocala. La final adaugam faina si amestecam bine.
Punem aluatul intr-un posh si formam floricele pe care le ornam cu stafide, fursecurile le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos.
Se scot pe platou se pudreaza cu zahar sau se pune sos de ciocoalata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|