Fursecuri decorative

Postat de Adinuta in Dulciuri
26 Dec 2009 | 12784 vizualizari
Fursecuri decorative

Ideea aceasta nu e a mea, ci a unuia mai genial ca mine, care a pus-o in practica, a pozat-o si a aparut intr-o revista :p Dar modul de decorare al stelutelor, foarte simplist de altfel :)) imi apartine. Mie mi-a placut foarte mult ideea de a pune stelute pe betigase. In revista nu era data nicio reteta speciala de fursecuri care ar merge infipte pe bat, asa ca am cautat una mai aromata si am gasit. Au iesit destul de tari, insa fragede, din acelea care se topesc in gura. Sunt ideale pentru Craciun, dar si de revelion, decorate mai colorat sau cu cifrele numaratorii inverse de la sfarsit de an. Sper sa va placa!

Ingrediente

Aluat:
  • 200 grame de unt
  • un ou
  • 100 grame zahar pudra
  • 250 grame faina pentru dulciuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 0 lingurita praf de scortisoara
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 80 grame alune de padure macinate
Decor
  • betisoare pentru frigarui
  • zahar pudra
  • fulgi migdale
  • cacao

Mod de preparare

Pasul 1: Amestecam untul moale cu zaharul si ou. Frecam bine pana le amestecam si apoi le mixam bine cu robotul de bucatarie. Adaugam si scortisoara, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mai mixam un pic. Apoi adaugam si faina, cate putin si cu mixerul dat la treapta cea mai mica de viteza. Cand terminam de pus faina, mai mixam un pic la viteza mai mare si oprim mixerul.

Pasul 2: Dam prin mixer alunele pana le maruntim bine. Eu nu le-am facut chiar fine ca faina, ci mai mult ca un zahar brun. Le adaugam in aluat si amestecam bine. Compozitia este inca destul de moale, dar o punem intr-o folie de aluminiu si o lasam jumatate de ora la frigider.

Pasul 3: Scoatem aluatul de la rece si il intindem cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina (dam si pe sucitor cu putina faina pentru a nu se prinde de aluat). Foaia ar trebui sa aiba cam jumatate de centimetru grosime. Din ea decupam forme de stelute sau bradut.

Pasul 4: Apoi infingem usor stelutele pe betisoare de frigarui, cu multa grija si rabdare pentru a nu le rupe. Nu este greu deloc, trebuie doar sa infingem betisorul pe laterala, in mijloc si sa tinem staluta intre degete, sa simtim cat patrunde betisorul, sa il bagam cam pe jumatate sau 3/4 din steluta. Aceste betisoare impodobite pe punem intr-o tava, peste foaia de copt. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 15 minute. Vor iesi usor crocante, aurii rumene. Le vom aseza cu grija pe farfurii cu servetele absorbante pana se racesc de tot. Nu le asezati unele peste altele decat dupa ce se racesc.

Pasul 5: Facem stelute pe bat in functie de cat de multe vrem sa folosim pentru decor. Eu am facut cam 15. Din restul de aluat mi-au mai iesit cam 50 de stelute (se vede in poze cam ce dimensiuni au cand sunt tinute in palma). Dupa ce s-au racit fursecurile, am pus intr-un castronel zahar pudra si am adaugat lapte amestecand usor pana obtinem o pasta mai groasa ca mierea lichida, suficient de subtire cat sa sa o putem intinde usor, dar nu prea lichida, sa nu curga toata. Stelutele date prin glazura le-am trecut o parte prin fulgi de migdale, iar restul le-am pudrat cu cacao.

Pasul 6: Intr-un vas nu foarte inalt se pune zahar si se infing stelutele. Betigasele sunt destul de subtiri, deci puteti rupe o parte din ele daca le vreti mai scurte. Aceste stelute le-am facut de Craciun, mai simple. Dar cum am scris si la inceput, pot fi facute si de revelion sau de alta sarbatoare in functie si de formele alese (de exemplu inimioare de 14 februarie). Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri decorative" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu scortisoara

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu scortisoara

Se amestecă untul topit, ouăle și zahărul, până se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom și apoi făina. Se face un aluat consistent care se învelește...

Citeste continuarea

Minnie Mouse cupcakes

Postat de adnia

Minnie Mouse cupcakes

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pt. muffins si se toarna compozitia in tava de briose, tapetata cu hartiute speciala (eu am folosit hartiute rosii, ca sa se asorteze cu decorul final)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2009, 22:22
la 26.12.2009, 22:41
Foarte frumos, felicitari. Numai bune de pus pe masa de Craciun
la 26.12.2009, 22:43
Ma, eu sint de acord cu toate, mai putin ca e unul mai genial ca tine
la 26.12.2009, 22:47
Dany, era sa dau telefon la protv sa te dau disparuta , bine ca ai mai aplaudat un pic p-aici
la 26.12.2009, 22:54
Susu, in primul rand bine ai venit printre noi este un spatiu foarte prietenos si sper sa te simti cel putin la fel de bine ca mine aici Multumesc pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking