Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara

Postat de bitza in Dulciuri
4 Aug 2011 | 6563 vizualizari
Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara

Ingrediente

  • 130 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 oua
  • 280-300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • Nucsoara
  • Vanilie
  •  
  • +
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga oul si se mixeaza pana este incorporat. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de unt. La sfarsit se adauga scortisoara,nucsoara rasa si vanilie. Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi moderat. Se lasa 10-15 minute la frigider.

Zaharul pudra se amesteca cu scprtisoara si se pune intr-o farfurie. Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

 Se scoate aluatul de la rece si se formeaza bilute cu mainile putin umede, se trec prin amestecul de zahar si scortisoara si se aseaza in tava. La sfarsit se aplatizeaza putin. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 15 minute, in pprimele 6 minute focul trebuie sa fie la temperatura maxima,apoi la cea mai mic temperatura pentru 8 minute.

Se servesc pudrate cu zahar in amestec cu scortisoara alaturi de o cana de ceai,lapte sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Praline Tiramisu

Postat de merisor67

Praline Tiramisu

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul. Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea. Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de RuxyRux

Tort de ciocolata

Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2011, 10:46
foarte buni pap eu tot
la 04.08.2011, 10:52
ce arome
la 04.08.2011, 11:47
buni buni
la 04.08.2011, 11:58
deliciosi
la 04.08.2011, 12:07
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking