Ingrediente
- Ingrediente:
- o cană și jumătate cu făină tip 000
- o jumătate de cană cu dulceață ( eu am folosit dulceață de mure cu pepene galben )
- o jumătate de cană cu cacao
- o jumătate de cană cu zahăr
- o jumătate de plic cu praf de copt
- o jumătate de linguriță cu bicarbonat
- 80 ml ulei
- o linguriță cu vârf cu ghimbir ras
- un praf de sare
Mod de preparare
Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.
Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează în alt vas. Se adaugă și zahărul, iar apoi, treptat mixul de făină și cacao.
Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).
Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească pentru a căpăta textura potrivită ( calde, vor fi încă destul de moi ).
Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși. Poate-l atrageți și pe Moș Crăciun, cine știe? :)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|