Ingrediente
- 300 g
- faina200 g
- unt 100 g
- zahar praf
- 1 pachet de zahar praf
- 2 galbenusuri
- 100 g migdale macinate
- 1 lingurita de coaja rsa de lamaie
- 1/2 de praf de scortisoara
- o marmelada acrisoara pentru umplutura
- zahar praf pentru decor
Mod de preparare
Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute.
Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi, prin care se va vedea gemul... si le coacem pina devin aurii la 175 de grade, aprox. 10-12 minute.
Dupa ce s-au racit putin, cele cu orificii la presaram cu zahar, cele intregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacaze rosii, si le lipim laolalta. le lasam sa se usuce 1-2 ore dupa care la putem pastra pana la Craciun la rece, in cutii bine inchise, cu hartie de copt intre straturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Linzer Augen"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|