Fursecuri umplute cu gem de prune

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
14 Dec 2013 | 6371 vizualizari
Fursecuri umplute cu gem de prune

Nu stiu voua cat de mult va plac fursecurile, biscuitii pregatiti in casa dar eu ador acest fel de dulciuri. Daca as avea zilnic in casa asa ceva as fi tare incantata mai ales daca fursecurile sunt si umplute. Va servesc astazi si pe voi, sperand ca o sa va fie pe plac si o sa serviti cateva fursecuri macar virtual.

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare
  • 400-450 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon.
Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul macinat.
Faina o cernem, incepem sa o incorporam treptat cu mana, pana obtinem o bila de aluat usor de modelat si nelipicioasa.

Rupem o bucata din aluat, o intidem cu sucitorul in foaie subtire si decupam cu ajutorul formelor.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.

Le introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la o temperatura potrivita, pana se usuca putin.
Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Gemul de prune il amestecam cu coaja rasa de portocala.
Ungem fursecurile cu putin gem si lipim cate doua.
Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Postat de oanapl

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna...

Citeste continuarea

Islere cu migdale

Postat de Bianca20

Islere cu migdale

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2013, 18:56
Prima sosita,prima servita!
la 14.12.2013, 18:58
ce frumosi,Rocsi sunt moi sau tari? ca eu caut si ceva mai fraged
la 14.12.2013, 19:01
bune bune
la 14.12.2013, 19:03
Buni si frumosi! Trebuie sa fac si eu neaparat!
la 14.12.2013, 19:03
Le-am comm pe blog

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking