Ingrediente
- 250 g carne tocata
- 250 g paste fusili
- 1/4 ceapa
- 2 catei d eusturoi
- 1 fir mic de telina
- 1/2 ardei
- 1/2 conserva de rosii intregi
- 2 lg bulion
- 2 lg smantana
- patrunjel verde, oregano o foaie de dafin, ulei de masline
Mod de preparare
mai intai am pregatit carnea tocata: am taiat ceapa , ardeiul , usturoiul si telina marunt, am calit putin in ulei de masline, apoi am adaugat rosiile taiate marunt. am mai lasat la inabusit sub capac cateva minute apoi am adaugat carnea si ciupercile taiate marunt, am amestecat bine si am lasat la fiert cu o cana de apa, am adaugat si foaia de dafin si oregano, putina sare. am lasat sa fiarba la foc mic pana a fost gata carnea...am mai pus putin bulion si cu o lingurita de amidon am facut un pic de ingrosala, pt a strange sosul. am adaugat patrunjel verde,o lg de smantana si am stins focul.
pastele le-am fiert cu apa cu sare si ulei 10 min, le-am scurs si asa calde le-am portionat in farfurii apoi am turnat sosul deasupra. la alegere se mai poate adauga o lg de smantana...eu asa am servit....
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|