Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Postat de Sidy in Pui
18 Sep 2012 | 18862 vizualizari
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Clatitele pot fi atat dulci("crepes"), cat si sarate("galette"), iar umpluturile variaza de la cele mai simple, pana la combinatii spectaculoase. Original, clatitele se serveau cu cidru, ulterior a aparut cea mai spectaculoasa forma de prezentare a clatitelor" crepes Suzette" (clatite flambate in lichior si suc de portocale). Dar eu voi prepara galette...Reteta pe care o voi prezenta este a unor clatite fine si aerate , iar secretul lor consta in utilizarea apei minerale...

Ingrediente

- pentru clatite :

  • 2 oua
  • 700 ml apa minerala
  • 250 g faina alba
  • sare
  • piper
  • oregano

-pentru umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat si fara pielite
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • chilli

-pentru sosul de capere:

  • 100 g capere murate
  • 50 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper

-pentru gratinare:

  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • sare

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.

Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.

Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.

Mixam si ciupercile apoi  punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.

Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.

Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si  le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.

Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.

Deasupra radem cascavalul.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.

Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.

Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.

Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti.

Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui umplut

Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne....

Citeste continuarea

Pui cu bambus si legume

Postat de timea

Pui cu bambus si legume

Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline. Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins. Amestecam pentru a se praji pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2012, 08:33
Ce-mi place ca intotdeauna ai asa o combinatie frumoasa de arome
la 18.09.2012, 08:34
ce-mi plac,asa scaldate
la 18.09.2012, 08:36
o adevarata bunatate!
la 18.09.2012, 08:37
Foarte foarte buna
la 18.09.2012, 08:48
Savuros!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking