Galuste cu prune congelate

Postat de Criss in Dulciuri
12 Feb 2011 | 16416 vizualizari
Galuste cu prune congelate

Ingrediente

  • 4 cartofi medii, fierti in coaja
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 15 prune congelate
  • pesmet
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o forma de bila. Fiecare bila o trecem prin putina faina si o punem pe planseta infainata, sa nu se lipeasca. Atentie! Prunele nu le decongelam, trebuie sa lucram repede altfel daca se decongeleaza, se inmoaie si nu mai putem face nimic cu ele. Inainte de a ne apuca de galuste, punem apa cu putina sare si un strop de ulei la fiert. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, punem galustele si le lasam pana se ridica la suprafata. In timp ce galustele fierb, rumenim putin pesmetul in unt sau ulei, adaugam zahar si optional scortisoara. Scurgem galustele si le dam prin amestecul de pesmet cu zahar. V-am facut pofta? :) In toamna congelati si voi cateva prune si incercati reteta propusa de mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune congelate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi de post, vanilate

Postat de merisor67

Gogosi de post, vanilate

Aluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si afine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu branza si afine

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2011, 08:36
arata foarte bineee
la 12.02.2011, 08:45
Multumesc Aziz.
la 12.02.2011, 08:57
la 12.02.2011, 09:47
oau ce bune sunt...nu m agandeam ca se pastreaza asa frumos prunele congelate..super
la 12.02.2011, 10:35
Multumesc LUK, elena.
Se pastreaza, ideea e sa congelam prune mai tari daca se poate. Adica sa nu fie coapte de tot, asa se pastreaza cel mai bine.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking