Galuste cu sos de branza si bacon

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
5 Apr 2013 | 4507 vizualizari
Galuste cu sos de branza si bacon

Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOVÉ HALUŠKY, adica Galusti cu branza. Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galuste de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc. Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....

Ingrediente

  • Galuste din faina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza grasa de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 ml iaurt degresat
  • 100 g bacon
  • sare
  • 1 plic Salata Picanta Kotany
  • marar verde

Mod de preparare

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase :

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html

nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.

Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.

Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.

Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana ,iaurtul , mararul tocat si putina sare.

Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.

Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra , vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza ploioasa ca cea de astazi.

Pofta mare sa aveti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu sos de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Branzica in ulei de masline

Postat de mihaelar63

Branzica  in ulei de masline

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati...

Citeste continuarea

Banuti cu pasta de branza si somon afumat

Postat de Ina

Banuti cu pasta de branza si somon afumat

Banutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 08:39
Ce bine arata !!
la 05.04.2013, 08:48
Ce bune!
la 05.04.2013, 08:56
Delicioase!
la 05.04.2013, 09:04
la 05.04.2013, 09:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking