Ingrediente
- 1/2 dovlecel mare( sau unul mic)
- 140 gr telemea( eu am pus Hochland de vaca)
- 5 linguri branza de vaci
- 1 ou
- 1 albus
- 3 linguri faina
- 3 linguri gris
- un praf de turmeric( merge si fara)
- un praf de sare
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- marar tocat( 1/2 legatura)
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare.
Formam galustele luand usor din compozitia moale si tavalindu-le prin pesmet.
Facem cate patru cinci cate prajim intr-o transa in ceaun. In timp ce le prajim preparam altele, sau le putem face pe toate si dupa sa le prajim.
Le scurgem pe un prosop de hartie de excesul de ulei.
Le servim dupa dorinta...sunt incredibil de gustoase si dau dependenta:))) maine le fac din nou :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de dovlecei si branza la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|