Galusti cu gem

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
18 Ian 2013 | 13226 vizualizari
Galusti cu gem

De fapt ele sunt cu prune,dar mie imi plac cu gem,fac si cu prune,toamna,dar le prefer pe astea cu gem de prune.

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cca 250 g faina
  • pesmet
  • cca 200 g zahar
  • scortiosoara

Mod de preparare

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine.

Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem apoi se formeaza din nou ca o gogosica.Punem la fiert apa intr-o cratita si introducem galustile in apa fiarta,cand se ridica la suprafata sunt gata.

Pesmetul cu zaharul si scortisoara le pregatim intr-o tava in care am pus putin ulei si le ''calim'' pe foc mic.

Cand galustile sunt gata se scot in tava cu pesmet si se tavalesc prin el.

Sunt bune si calde si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galusti de aur

Postat de Brindusa

Galusti de aur

Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma. Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca....

Citeste continuarea

Galusti cu gem

Postat de Julie

Galusti cu gem

Se pun cartofii  la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 23:03
la 18.01.2013, 23:05
Cu ce ti-am gresit? Mai devreme cremsnitul si acum galuste? Asa ceva nu refuz niciodata
la 18.01.2013, 23:10
Am maine o intrunire de familie,asa ca se cerea cate ceva bun....
la 18.01.2013, 23:12
la 18.01.2013, 23:13
Dar n-ai si tu somn fata draga? ce-ti veni la ora asta?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking