Gauffre cu mere in caramel

Postat de miha in Dulciuri
10 Mar 2010 | 6095 vizualizari
Gauffre cu mere in caramel

Ingrediente

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g iaurt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite
  • Pentru sosul caramel:
  • 1 mar mare
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Mod de preparare

Gauffre:

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Umplutura:

Marul se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu mere in caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert galuste cu prune si gris

Postat de Zamfira

Desert galuste cu prune si gris

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar....

Citeste continuarea

Placinta cu branza turnata

Postat de ianculubita

Placinta cu branza turnata

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt; omogenizam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2010, 08:49
Ce de bunatati ai facut, nici nu reusesc sa mai tin pasul , tare imi plac
la 10.03.2010, 09:15
Iamiiiiii
la 10.03.2010, 11:11
si eu una..
la 10.03.2010, 11:51
Miha, sosul caramel e o nebunie. L-am incercat si eu si-mi place mult.
la 10.03.2010, 15:52
eu nu am aparat de vafe ,dar am in schimb forma de aceea de fonta ! oare merge?

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking