Gem de caise ( varianta cu sirop)

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
1 Aug 2021 | 2649 vizualizari
Gem de caise ( varianta cu sirop)

Este printre preferatele mele in materie de gemuri, e dulce acrisor si'' da bine'' in multe prajituri. Anul asta am facut o alta varianta, intai am facut un sirop si apoi am fiert fructele.

Ingrediente

  • 6 kg caise
  • 2 kg zahar
  • 700 ml apa

Mod de preparare

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa elim spuma formata. Cand au inceput sa se inmoaie bine fructele, le-am pasat cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, nu le-am facut ca un piure, am lasat si bucatele mai intregi. Am fiert gemul cca 35-40 min, pana a inceput sa capete o consistenta mai densa. Apoi am pus gemul in borcane de 800 g, borcane spalate si sterilizate, am strans bine capacele la borcane, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca .Nimic complicat, doar caldura de afara este de belea, dar arta cere sacrificii....:)))))))))))))))))))))))))))) iar gemul asta chiar merita, e foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise ( varianta cu sirop)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de visine cu zahar (mai) putin

Postat de Lia1

Dulceata de visine cu zahar (mai) putin

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...

Citeste continuarea

Coulis de capsuni

Postat de AlexTeacher

Coulis de capsuni

Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2021, 18:10
Foarte bun! Si noua ne place mult!
la 01.08.2021, 18:34
la 01.08.2021, 18:59
Ce culoare frumoasa!
la 01.08.2021, 19:59
gustos!
la 01.08.2021, 22:15
Woow! Ce culoare!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking