Gem de capsuni in vasul roman

Postat de nadina73 in Dulceata / Gem
3 Iun 2010 | 7486 vizualizari
Gem de capsuni in vasul roman

by bunica ,atata gem si dulceata ce am vazut zilele acestea...si salivam in gol asa ca am pus in practica retate de la Bunica. Multumesc Bunica, este super buna

Ingrediente

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 3 lamai mari

Mod de preparare

Se curata capsunele de frunzulite se spala apoi le-am pus in vasul roman un rand de capsuni unul de zahar si tot asa pana sus.

Am pus vasul la cuptor si din cand in cand am mai amestecat in el,  cred ca l-am lasat vreo 3 ore in cuptor la foc potrivit

La final am pus sucul de la 3 lamai foarte mari si a iesit un gem fantastic de bun.

Am pregatit borcanele de 400 si am pus gemul,mie mi-au iesit 10 borcanele din aceste cantitati

Borcanele se splala bine apoi se pun la cuptor sa se infiebinte foarte bine apoi se scot si se pune gemul asa fierbinte in ele. Se pune capacul si se pune la dunt intre paturi(eu asa pun )le scot de acolo dupa 2-3 zile cand s-au racit bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de mure

Postat de sufletista

Dulceata de mure

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....

Citeste continuarea

Dulceata de gogonele

Postat de Bucataras

Dulceata de gogonele

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2010, 23:58
ela nu vrei ceva dulce
la 04.06.2010, 00:02
ba da..... am luat o portie
la 04.06.2010, 00:02
sa-ti fie de bine ela ,vrei si un pahar cu apa
la 04.06.2010, 07:29
Ce bine arata !in vas roman nu am incercat
la 04.06.2010, 07:32
ce frumos.........5 furcu..................

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking