Gem de morcovi cu parfum de roze

Postat de dentistutza in Dulceata / Gem
30 Sep 2011 | 11277 vizualizari
Gem de morcovi cu parfum de roze

Pentru aceasta reteta deosebita ii multumesc mult mitinitei de la care am preluat idea de baza- meritul ii apartine!!! Modificarile sunt in functie de gustul meu.

Ingrediente

  • 1.5 kg morcovi
  • 800 gr. zahar
  • 4-5 pastai cardamom zdrobite
  • 1 cana apa fiarta
  • 1/4 cup apa de roze
  • 1 pliculet Gelfix pt. dulceata/gem+2 linguri zahar

Mod de preparare

Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri zahar si si doua trei linguri din zeama si se toarna in cratita care fierbe. Se amesteca foarte bine ca sa nu ramana cocoloase si se lasa exact un minut pe foc.  Inainte de a lua de foc se adauga apa de roze.

 Se pune la borcane sterilizate si se lasa sa se raceasca cu borcanul intors (pe capac).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi cu parfum de roze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de oanapl

Gem de caise cu portocale si migdale

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le...

Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafir

Postat de Ina

Dulceata din petale de trandafir

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara). Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2011, 21:30
Oooooo ce culoare superba si ce gust trebuie sa aiba o nebunie
la 30.09.2011, 21:31
arata foarte bine
la 30.09.2011, 21:42
N-am papat niciodata
la 30.09.2011, 21:55
ce culoare superba
la 30.09.2011, 22:43
cred ca este foarte buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking