Ingrediente
- 5 kg boabe de struguri ( Capsunica)
- 2,6 kg zahar
- 2 lamai, zeama
- optional
- vanile si scortisoara -eu n-am pus, sunt prea aromati strugurii sa le stric eu gustul
Mod de preparare
Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc.
Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele decojite le-am pus cca 10 min sa fiarba, apoi le-am trecut printr-o sita, sa pot separa samburii de pulpa.
Cojile le-am dat prin blender pana am obtinut o pasta. Am amestecat pasta de coji cu pulpa de struguri si am pus la fiert cca 30 min, timp in care am luat spuma formata.
Dupa ce am luat spuma, am adaugat zaharul, zeama de lamaie si am dat focul la mic, am lasat sa fiarba cca 2 ore. Am pus intr-o farfurioara o lingura de gem si am bagat-o la congelator sa vad daca este legat bine gemul, a fost suficient de legat, dupa 2 ore de fiert la foc mic.
Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate, le-am capacit si apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca.
Pot sa spun ca este un gem foarte gustos, parfumat si aromat, numai bun de intins peste o felie de paine cu unt sau folosit in diverse prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|