Gem de visine mentolat

Postat de susu in Dulceata / Gem
25 Iun 2013 | 7010 vizualizari
Gem de visine mentolat

menta merge mult mai bine cu visinele decat cu caisele

Ingrediente

  • 2 kg visine (1.600 kg fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ramurele de menta proaspata
  • 1 pastaie vanilie sau zahar vanilat optional

Mod de preparare

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta, pastaia desfacuta impreuna cu semintele si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Cand e gata inlaturam menta.

De obicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se lege. Daca nu va place cu vanilie puteti opta pentru ceva coniac, ii da o aroma aparte.

Timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, 1-2 ore fiertul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine mentolat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Peltea de struguri

Postat de Pungasa_Rogue

Peltea de struguri

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).  Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de ralu_ca

Dulceata de ardei iute

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 19:13
la 25.06.2013, 19:44
racoros si bun
la 25.06.2013, 20:07
Ce deliciu!
la 25.06.2013, 21:36
la 25.06.2013, 22:08
tare bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking