Gem/dulceaţă de zmeură

Postat de diaconta in Dulceata / Gem
6 Iul 2014 | 7025 vizualizari
Gem/dulceaţă de zmeură

Pentru că am fost în vizita la nişte prieteni şi ei aveau zmeura în grădina,am cules vreo 2 kilograme,aşa că am pregatit acest gem delicios. Nici nu ştiu dacă e dulceaţă sau gem .Eu am pus fructele întregi,dar ele s-au zdrobit. Pentru că nu am vrut să pierd aroma şi gustul fructelor,am folosit zahar gelifiant Margaritar.Mie îmi place foarte mult culoarea şi consitenţa gemului/dulceţii pregatite astfel. In mod normal,se foloşeste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,dar mie mi s-a parut foarte mult,aşa ca am redus cantitatea,rezultatul fiind la fel de bun.

Ingrediente

  • 2 kg zmeura
  • 1,600 kg zahar gelifiant Margaritar 1:1
  • Zeama de lamâie

Mod de preparare

Zmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa.

Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute.

Dupa acest timp am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute.

Am pus-o asa fierbinte în borcane,am pus borcanele în cuptorul  caldut ca sa se usuce deasupra,apoi am închis cu capacele si le-am lasat acoperite cu o patura peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem/dulceaţă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de zmeura fara samburi

Postat de oanapl

Gem de zmeura fara samburi

Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea...

Citeste continuarea

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de Constelatialeu

Gogosele cu dovlecel si smantana

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2014, 21:42
Asa cum imi place
la 06.07.2014, 21:42
la 06.07.2014, 21:47
Bunica,asta-i de ala "stricat" ))))))))
la 06.07.2014, 21:47
Cris
la 06.07.2014, 21:48
Cris,l-as fi mancat tot atunci pe loc )))

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking