Ghebe cu usturoi

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2013 | 14944 vizualizari
Ghebe cu usturoi

Cand eram mici, mama obisnuia sa ne gateasca ghebe! Ni le trimitea bunica noastra dintr-un satuc din Vrancea, de la poalele muntelui, aproape de padure... Si cel mai mult imi placeau cele cu usturoi. Dar nu am mai mancat de ani de zile,,, la noi, aici, nu se gasesc! Si cum sotul meu a avut drum ieri prin Focsani, m-am ales si cu ghebe! Astfel, in sfarsit, dupa mult timp, aproape ca am reusit sa imi fac una dintre pofte. Spun aproape, intrucat dupa ce am curatat un kilogram jumatate de ghebe, cu mare grija caci sunt atat de fragile, nu am putut nici macar sa le gust, atat de rau m-am simtit! Dar ma revansez astazi, cand o sa le repet! Tinand cont ca au fost cumparate de pe piata, am tot citit inainte despre cum iti dai seama daca sunt comestibile sau nu. Concluzia unanima este aceea ca niciuna din "metodele" ce se zvonesc a fi sigure, nu ne ofera certitudine! P.S. Pozele sunt facute de sotul meu si chiar daca sunt putine si nici nu sunt grozave, trebuie sa ii multumesc pentru ajutor, ca atat de mult uraste cand asteapta sa manance si eu nu mai termin cu fotografiatul :))

Ingrediente

  • 1 kg de ghebe
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam foarte bine fiecare ciupercuta in parte. Eu am procedat astfel pentru ca, asa cum spuneam in introducere, sunt foarte fragile si se sfarama imediat. In plus, printre striatii au foarte multe resturi de pamant, ierburi si cine stie ce o mai fi! Dupa ce le-am spalat si clatit de mai multe ori, le lasam sa se scurga de apa si le punem la prajit intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei.  Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Le mai lasam 5-10 minute si le putem servi ca atare sau ca si garnitura, cu mamaliguta sau oricum plac. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Postat de rocsi_1612

Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 08:12
Foarte, foarte bune!
la 23.10.2013, 08:14
Pup Meri drag!
la 23.10.2013, 08:21
buuunee!
la 23.10.2013, 08:23
Carnita vegetala buna de tot daca mai adaugai si citeva firicele de ceapa verde
la 23.10.2013, 08:24
Ina ania astept sa mananc si eu!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking