Ghebe la borcane pentru iarna

Postat de rocsi_1612 in Conserve
6 Oct 2010 | 44311 vizualizari
Ghebe la borcane pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mai mici cum va place)

Mod de preparare

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe......

daca nu alegi varianta a 2a .,care am ales-o si eu ...va imbracati,luati sacose,niste banusori si fuguta la piata si cumparati ca e plin..cel putin la noi e plina piata...

acum daca am ajuns acasa incepem sa ii pregatim.

curatam ghebele.

ii spalam bine in foarte multe ape.

apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.

ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).

apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.

ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.

dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.

dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).

incepem sa ii asezam in borcane.

un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.

sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.

borcanele se dau la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu ceapa

Postat de sufletista

Gogosari marinati, cu ceapa

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2010, 22:27
ultima poza de la padure e facuta de o prietena a mamei..ea chiar a fost la cules
la 06.10.2010, 23:38
Ufff...ce-as vrea si eu.
la 06.10.2010, 23:42
Miha....fa-ti
la 07.10.2010, 01:47
aha deci asa incet incet .................te inveti si cu ciupercilebune rau de tot nu gluma 5 f,arunca un borcan si la mine
la 07.10.2010, 08:13
Cat de bune sunt!Rocsi eu n-am aici ,vreau si eu!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking