4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Este o mancare a copilariei mele. Este o mancare de provenienta ungureasca, posibil ca nu stiu denumirea corecta, eu asa am retinut-o. O facea maica -bunica din partea tatalui. In casuta din satul salajan maica intindea o patura fara ou, o lasa mai groasa. Rupea din ea bucati ce le lasa sa se scalde in oala ce clocotea pe ploaptar [ plita ]. Apoi amesteca aceste laste scurse de apa cu cartofi rantaliti [ cu ceapa ] . Cativa castraveti murati intregeau festinul. In ziua de astazi asa ziselor vremuri moderne prepar aceasta mancare cu paste fainoase din grau dur.
Ingrediente
Mod de preparare
Pofta buna !!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Ghendermas -cartofi cu paste fainoase -de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de TAB1TA
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga...
Citeste continuareaPostat de mirela0911
Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|