Ingrediente
- o ceapa rosie
- 1 cartof
- 3 ardei copti
- 1 vanata coapta
- 1 dovlecel
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri suc de rosii
- 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
- o foaie de dafin
- o legatura de patrunjel verde
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare
Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei.
Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa.
Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele.
Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat fasii,sucul de rosii,foaia de dafin si restul de ulei lasand sa fiarba inca 10 minute.
Adaugam o lingurita de Baza Mirodenia (Fuchs)
Stingem focul ,adaugam usturoiul curatat ,patrunjelul tocat si punem capacul.
Se serveste atat cald cat si rece.
Langa ghiveci am pus salata de ardei copt la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|