Ghiveci cu creveti

Postat de kukibella in Fructe de mare
12 Sep 2013 | 4994 vizualizari
Ghiveci cu creveti

este delicios

Ingrediente

  • 600 gr. creveti (gata curatati)
  • 1 ceapa roşie
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei capia roşu
  • 2 ardei capia verzi
  • 1 ardei iute
  • 2 roşii mari (f.bine coapte)
  • 1/2 linguri bulion
  • 150 gr caşcaval
  • 2 linguri ulei de masline
  • unt
  • sare, piper colorat proaspat macinat
  • 250 ml apa minerala

Mod de preparare

Crevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala;

Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca

Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu prosoape de bucatarie) şi se prajesc aprox.5-6 minute.

Se adauga ceapa şi usturoiul se mai prajesc ınca aprox.2-3 minute. Se adauga ardeii iar dupa 5 minute se adauga roşiile curatate şi tocate marunt ımpreuna cu bulionul.

Se adauga sare şi piper,se acopera tava şi se lasa la foc mic aprox.15 minute

Se ımparte aceasta compozitie ın boluri de ceramica sau de pamant.

Se pune caşcaval ras şi cate o bucatica de unt deasupra şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit(180 grade) pana se rumeneşte caşcavalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

Postat de panacris

Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între...

Citeste continuarea

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 08:41
la 12.09.2013, 08:46
la 12.09.2013, 08:46
super reteta
la 12.09.2013, 08:52
la 12.09.2013, 09:09
wooowww

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking