Ingrediente
- 600 gr. creveti (gata curatati)
- 1 ceapa roşie
- 4 catei usturoi
- 1 ardei capia roşu
- 2 ardei capia verzi
- 1 ardei iute
- 2 roşii mari (f.bine coapte)
- 1/2 linguri bulion
- 150 gr caşcaval
- 2 linguri ulei de masline
- unt
- sare, piper colorat proaspat macinat
- 250 ml apa minerala
Mod de preparare
Crevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala;
Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca
Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu prosoape de bucatarie) şi se prajesc aprox.5-6 minute.
Se adauga ceapa şi usturoiul se mai prajesc ınca aprox.2-3 minute. Se adauga ardeii iar dupa 5 minute se adauga roşiile curatate şi tocate marunt ımpreuna cu bulionul.
Se adauga sare şi piper,se acopera tava şi se lasa la foc mic aprox.15 minute
Se ımparte aceasta compozitie ın boluri de ceramica sau de pamant.
Se pune caşcaval ras şi cate o bucatica de unt deasupra şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit(180 grade) pana se rumeneşte caşcavalul
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|