Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1 ardei capia rosu
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 4 rosii
- 3-4 linguri de pasta de rosii
- o mana de fasole
- o mana de mazare
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Mai intai ne pregatim toate legumele, spalate, taiate, unele rondele, altele pestisor, altele julien. Dupa ce le-am taiat pe toate le dam un praf de sare si piper. Luam un vas de yena incapator, punem o lingura de ulei si ungem tot vasul, apoi asezam legumele alternand. Am inceput cu dovlecel, apoi vinete, ceapa, ardei, morcov, rosii, fasole, mazare, fiecare cum vrea sa le aseze. Dupa ce le-am asezat mai stropim cu putin ulei, adaugam 2 cani de apa, acoperim vasul cu capac si dam la cuptor, la foc moderat cca 2 ore. Inainte cu 20 de minute, ridicam capacul si turnam pasta de rosii diluata cu putina apa, lasam sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit scoatem vasul din cuptor si punem patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|