Ingrediente
- 6 roşii mari şi cărnoase
- două cepe medii
- 2 dovlecei medii
- o vânătă
- un ardei capia
- o mână de bame
- 2 căţei de usturoi
- o foaie de dafin
- o legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.
Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.
Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, să se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele să se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) şi se dă la cuptor.
Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|