Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
1 Sep 2011 | 14470 vizualizari
Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!

Ingrediente

  • 1,5 kg ardei
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Ardeii ii punem de ii coacem.

Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.

Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Intr-o tigaita punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.

Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.

Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.

Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.

Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam  pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).

Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.

Amestecam bine totul.

Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.

Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam...

Citeste continuarea

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 20:43
pot sa ma servesc
la 01.09.2011, 22:10
place
la 01.09.2011, 22:42
Rocsi vin la masa,ma primesti?
la 02.09.2011, 08:14
si eu tot ghiveci ii spun
la 02.09.2011, 08:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking