Gnocchi cu sos de rosii si praz

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2014 | 3268 vizualizari
Gnocchi cu sos de rosii si praz

Ingrediente

Gnocchi:

  • cca 300gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare

Sos:

  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • marar verde tocat

 

Mod de preparare

Intai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita,si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert si le lasam la scurs pana preparam si sosul:

-spalam prazul,il taiem rondele subtirele pe care le calim in 3 linguri de ulei;

-adaugam 1/2 cutie rosii pasate, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust (fierbem la foc mic cca 10 minute);

-adaugam in sosul obtinut ghocchi scurse, amestecam, presaram marar verde si servim!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu dovlecei

Postat de vio_dreams

Tarta cu dovlecei

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru...

Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de GeorgianaGrigorescu

Ciupercute umplute

Spalam ciupercutele si indepartam coditele. Tocam marunt coditele, ceapa verde  si le punem pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.Lasam pe foc pana se inmoaie putin. Amestecam cu jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 09:21
Tare bine arata!
la 04.05.2014, 09:29
Ce prezentare frumoasa ai pentru bunatati!
la 04.05.2014, 09:37
Super buni, super gustosi
la 04.05.2014, 09:41
Buun! Trebuie sa ii incerc!
la 04.05.2014, 09:52
super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking