Gnocchi din pâine în sos Taleggio

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
31 Mar 2014 | 3630 vizualizari
Gnocchi din pâine în sos Taleggio

Cine s-ar fi gândit ca se pot face gnocchi și din pâine? Și iată că se poate și sunt chiar foarte buni. Sosul cu branză Taleggio completează foarte bine preparatul acesta sățios. Aceasta are o consistență cremoasă și un gust puternic, ușor fructat pus în valoare de pară.

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 2 felii mari și groase de pâine mai veche, fără crustă, tăiate cuburi
  • 4 linguri de făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 125 grame bacon, tăiat cuburi
  • 50 grame salam de bună calitate, tăiat cuburi
  • 1 fir de ceapă verde, tocată
  • sare/ piper
  • 1 litru supă de vită
  • Pentru sos:
  • 125 ml smântănă pentru gătit
  • 200 grame brânză Taleggio
  • 1 pară tăiată cuburi

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de bilă. Se fierb în supă, având grijă să nu se lipească de fund, până se ridică la suprafață. 

Pentru sos, se încălzește smântâna, apoi se adaugă bânza și se amestecă cu un tel până se obține un sos cremos și fin. 

Se toarnă sosul în farfurii, apoi se așează gnocchi, iar la final bucăți de pară. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din pâine în sos Taleggio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...

Citeste continuarea

Cuiburi din paste cu legume aromate

Postat de anuta

Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2014, 17:07
ce bine arata,vreau si eu o portie
la 31.03.2014, 17:08
like
la 31.03.2014, 17:13
la 31.03.2014, 17:23
eu trebuie sa umblu cu dexul dupa mine cand citesc retetele tale )
la 31.03.2014, 17:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking